Traseu de caiac accesibilizat pentru nevăzători la Cluj-Napoca

Traseu de caiac accesibilizat pentru nevăzători la Cluj-Napoca

Sportul trebuie să fie accesbil tuturor celor care doresc să îl practice, indiferent de limitările fizice sau sociale. Cu ajutorul sprijinului primăriei Cluj Napoca, în data de 26 septembrie, persoanele nevăzătoare, au demonstrat acest lucru vâslind în caiac pe lacul Gheorgheni, ghidați doar de sunetele emise de boxe amplasate pe malul lacului.

Acțiunea a făcut parte din proiectul „ Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret ” SMILE 2 Sport și este parte din activitățile organizate la Cluj-Napoca în cadrul Săptămânii Europene a Sportului.

Odată cu acest eveniment, se face un pas important spre accesibilizarea lacului pentru nevăzători care se vor putea ghida după sunete, practicând independent sportul -caiac.

#beactive

https://observatornews.ro/social/dorinta-de-asi-depasi-limitele-mai-multi-nevazatori-ghidati-cu-ajutorul-sunetelor-au-iesit-cu-caiacele-pe-lac-la-cluj-490102.html?fbclid=IwAR1E_ZyCxZQUucH-qyYJiGkBlBe5ydhDlZk49N8QQW-Yp-f-dJQFkD_9J6c

https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/posts/pfbid02XUUf9hjBHg5M8CDUa1vM4p7kAmutitHgJoAgthXQDxS11kg3V67rWVhKiQqx2Fdml