DGASPC

DGASPC

Îmbunătățirea calității vieții persoanelor defavorizate este principiul după care ne ghidăm toate acțiunile și proiectele. Copiii sunt viitorul nostru, iar educația acestora reprezintă baza pe care se clădește o comunitate puternică. Deoarece copiii aflați în diferite centre de plasament nu au aceleași oportunități ca cei aflați în familii care au o stare financiară cel puțin decentă, am decis să luăm sub aripa noastră prin activități interactive pe tinerii aflați în cadrul DGASPC SM, MM și CJ.

Proiectele realizate pentru acești copii, urmăresc ca scop:

  • inserția lor pe piața muncii și susținere în etapa post-instituționalizată
  • integrarea lor în societate;
  • prevenirea și combaterea riscului de excluziune socială;
  • asigurarea condițiilor minime de trai;
  • asigurarea șanselor și sprijinului egale cu ale altor persoane;

Principalele activități includ interacționarea într-un mediu sigur alături de alți tineri din medii diferite și familiarizarea cu sportul prin inițierea în caiac, schi, cățărări. Pentru tinerii aflați în etapa post-instituționalizată, am demarat proiecte a sprijini și a asigura un venit acestor tineri, astfel încât tranziția și adaptarea să fie facilitate de învățarea unei meserii și obținerea unei surse de venit necesară obținerii de condiții de trai minime și a integrării sociale.

Am valorificat din plin oportunitățile pentru aceștia și implementăm activități cu aceștia încă din luna Iulie a anului 2020, alături de parteneri din domeniul privat, având ca scop susținerea acestor tineri pe toate planurile. Aceștia beneficiază alături de noi de facilitățile necesare învățării unei meserii, precum grădinăritul; beneficiu care le-au asigurat astfel, o sursa de venit și le-au oferit un cadru propice de dezvoltare și afirmare a calităților. Rezultatele muncii lor au adus beneficii nu doar pe plan personal-intern, ci și extern prin integrarea facilă în societate.

Mulțumim asociațiilor care se implică alături de noi și sponsorilor SomiPress și AluMenziken fără de care nu am reuși să le oferim acestor tineri experiențe de viață minunate și educative.

„ Educația nu este pregătirea pentru viață, educația este viața însăși. ”

John Dewey